Initiatives of Change

Dansker - hvad nu?

Uden rødder dør et menneske, og uden rødder dør et folk. Uden rødder er der fare for, at vi fortaber os selv i historieløshed.


Sådan behøver det ikke at gå. Meget er nemlig op til os selv. Vi danske udgør næsten en tusindedel, dvs. næsten en promille af Jordens befolkning. En privilegeret promille. Kan privilegerede mennesker gå i spidsen for en social revolution, som skaber retfærdige forhold for den, der mangler næsten alt?


Kan et privilegeret land som Danmark bruge sine erfaringer og sin historie til at vise vej?


Den prisbelønnede skaber af dokumentarfilm, Anders Kongshaug, har omdannet diasshowet til en ca. 40 minutters film, der i engelsk udgave har titlen Roots of a Nation.

Keld Jørgensen har været en pionerskikkelse inden for den mellemfolkelige bevægelse Initiatives of Change.


Han har udvalgt kernetekster og dramatiske optrin fra Danmarkshistorien i en diaspræsentation, som under titlen Dansker - hvad nu? er blevet vist på højskoler, i politiske og faglige foreninger og kirkelige forsamlinger både i Norge, Sverige og Danmark og i flere baltiske lande.


Den har givet indvandrergrupper og nydanskere lejlighed til for første gang at stifte bekendtskab med det danske samfunds moralske og åndelige rødder.


DVD’en indeholder både den danske og den engelske version.


Keld Jørgensen (til højre) i samtale med USA’s ambassadør, Laurie S. Fulton, med imam Ashafa fra Nigeria i baggrunden. Marts 2011.


Keld Jørgensen døde i maj 2012, få dage efter sin 93-årsdag.

PayPal: Add DVD Dansker hvad nu DA+ENG to cart

Bestil DVD: 50 kr. pr. stk. inkl. forsendelse
i Danmark. Læg i indkøbsvognen herunder.

Undervisningsmateriale


Fem sider med spørgsmål til DVDens emner.


Hent PDF